Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kleine zaal GC. Meditation Moment, kennismaking yoga Nidra, Sandra van Yoga Mula

februari 26 @ 19:30 - 20:30

Kleine zaal GezondheidsCentrum. Een aantal dinsdagen wordt een ontspanningsmoment georganiseerd door Sandra de Jager van Yoga Mula. Deze week staat in het teken van Yoga Nidra. Ook wel de yoga van de slaap genoemd. Yoga NIdra is ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati. Dat het yoga van de slaap wordt genoemd komt waarschijnlijk omdat je gedurende de les ligt op je rug en het net lijkt alsof je slaapt. Maar toch blijf je wakker. Tijdens de Yoga Nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken en ontstaat er een diepe ontspanning.
Tijdens Yoga Nidra keer je naar binnen en is alleen het gehoor en het gevoel nog actief. Het naar binnen keren gebeurt doordat we steeds dezelfde acht stappen volgen. Deelnemers aan yoga Nidra ervaren minder stress en spanning, kunnen beter slapen en zijn geconcentreerder. Ook zijn er positieve resultaten bij angsten, depressie, burn-out, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Praktische informatie:
Locatie: Gezondheidscentrum Hoonaartstraat 72 Hellevoetsluis
Start: 19.30 tot 20.30 uur
Kosten: 10 euro
Opgeven: info@yogamula.nl, De Boeddhaboom of via een bericht via Facebook.

 

Meditatie biedt veel voordelen waar zelfs al wetenschappelijk bewijs voor is. Denk aan emotionele balans, betere focus en concentratie, sterker immuunsysteem, lagere bloeddruk en betere slaap. Meditatie lijkt wel een wondermiddel, maar niets is moeilijker dan dagelijkse beoefening. Want er is toch altijd wat te doen. En het is ook echt beoefening, want het is iedere dag anders en je komt van alles tegen tijdens het stilzitten. Wil je de voordelen dan meditatie eens ervaren, kom dan meedoen tijdens de Meditation Moments in het Gezondheidscentrum in Hellevoetsluis. Wekelijks zitten we samen stil. Op de grond, of op een stoel, of liggend. Gewoon wat kan. Met een groep en wekelijks samenkomen zorgt er al voor dat het beoefenen van meditatie meer routine wordt.

De meditatie start om 19.30 en sluiten met een kopje thee weer af om 20.30 uur. De kosten zijn 10,00 euro per keer.  Opgeven kan via de Boeddhaboom of via info@yogamula.nl. 

 

 

In de komende vier weken

Gegevens

Datum:
februari 26
Tijd:
19:30 - 20:30

We wensen je veel plezier bij de cursussen en activiteiten. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de aangeboden activiteiten ligt bij de organisator hiervan.